Tässä luettelen asioita mitä ei kannata sanoa lyhytkasvuiselle ihmiselle, koska se saattaa loukata tai muuten ei välttämättä ole fiksua sanoa. 

1. "käytän mielummin sanaa kääpiö, koska se on paljon lyhyempi ja ytimekkäämpi sana käyttää, kuin lyhytkasvuinen."

-kääpiö sana on loukkaavaa sanoa lyhytkasvuisista ihmisistä ja muutenkin se on vanhentunut termi. Se on edelleen sellanen termi, mikä särähtää ainakin itselläni edelleen korvissa jos joku käyttää sanaa "kääpiö."  

2. "onpas sinulla hirveen pienet kädet/jalat" 

- No tottakai jos on paljon lyhyempi ihminen, niin hänellä on myös pienemmät kädet/jalat, eihän siitä tarvitse erikseen mennä kommentoimaan?

3. "Sun elämä on varmasti tosi vaikeeta" 

-Lyhytkasvuisuus voi rajoittaa, ettei yletä kaikkialle ja ei ehkä pysty saamaan tietynlaisia töitä, mutta ei se tee meidän elämästä sen vaikeempaa. Kaikilla on kuitenkin omat haasteet elämässä oli sitten lyhytkasvuinen tai ei ja lyhytkasvuiset voivat elää ihan onnellista elämää, kuten muutkin, vain asenne ratkaisee. 

4. "Lyhytkasvuiset naiset eivät voi saada lapsia" 

- Jokaisella on mielestäni oikeus saada lapsia ja muutenkin jos, joku lyhytkasvuinen haaveilee äitiydestä, niin se voi olla aika loukkaavaa sanoa kyseiselle henkilölle siitä ettei hän pysty saada lapsia. Muutenkin jos se on jollekkin erittäin vaarallista terveydelle niin aina voi myös adoptoida lapsen. Suurin osa lyhytkasvuisista naisista pystyy kuitenkin perustaa perheen ja saada biologisia lapsia.

5. "Miten sinä pystyt tehdä sitä ja tätä, koska olet noin lyhyt?"

-Jotkut asiat voivat olla haastavampia lyhytkasvuiselle, mutta monia asioita pystyy kuitenkin mukauttaa lyhytkasvuiselle. Esimerkiksi autoon, niin, että lyhytkasvuiset pystyvät ajamaan autolla.

Tässä oli jotain asioita mitä minulla tuli mieleen, mutta tiedän ettei kaikki ihmiset pahalla ole sanoneet, kunhan muuten muistaa olla reilu ja mukava muita ihmisiä kohtaan, eikä tahalleen loukkaa ketään. Kaikki me teemme joskus virheitä, mutta virheistä oppii. Olette ihania! <3